top of page

Soneterapi og Øreakupunktur

Hva er soneterapi? 

Soneterapi er en 5000 år gammel behandlingsform. I moderne tid ble den videreutviklet av den amerikanske legen Dr. William Fitzgerald og senere fysioterapeuten Eunice Ingham. Soneterapien arbeider ut fra speilbildeteorien om at enhver ubalanse i kroppens organer, muskler og kjertler vil avspeile seg i tilsvarende vevsområder på føttene.  En stimulerende trykkbehandling av dette vevsområdene vil gi en balanserende effekt på tilsvarende organ, kjertel eller muskel. Dette gjøres ved å gi signaler til kroppens eget reparasjonssystem.  Filosofien er knyttet opp til tradisjonell kinesisk medisin.

Hva kan soneterapi hjelpe for?
Gjennom balansering av ubalanser i kroppen kan soneterapi være et godt alternativ og supplement ved blant annet: Hodepine, migrene, astma, allergi, bihuleproblem, fordøyelsesplager, urinveisinfeksjoner, bindevevsproblemer, muskelspenninger og stress.

Hva er øreakunpunktur?

Øreakupunktur er en behandlingsform som blir omtalt i den gamle kinesiske klassikeren "Nej Jing" også kalt "den Gule Keiseren", skrevet for flere tusen år siden. Boken er svært viktig innen tradisjonell kinesisk medisin, da den inneholder alt av teori og behandlingsformer.

I likhet med soneterapi ble øreakupunkturen videreutviklet i vår moderne tid. Den franske legen Paul Nogier gjorde et stort og banebrytende arbeid og fant ut at ørebrusken kunne sees som avbildning av et foster opp ned. Slik fant han et blide av kroppens soner i øret. Øreakupunktur kan brukes som en selvstendig behandling, og i kombinasjon med soneterapi kan dette gi en større balanserende effekt.

Terapeut André Engelsen

Arbeider på Helseverkstedet som soneterapeut og øreakpunktør. Han er utdannet i soneterapi og øreakupunktur på Institutt for Helhetsmedisin i Oslo.  André er medlem av NNH (Norske Naturterapeuters hovedorganisasjon).

Priser

Soneterapi undersøkelse
975,- ink.mva

Soneterapi oppfølging
875,- ink. mva

30 min
500kr (inkl. mva)

bottom of page